PRINSENVERKIEZING

Elk jaar organiseren we, tijdens het carnavalsweekend, op zaterdagavond een heus carnavalbal met prinsenverkiezing in de Vosselaarse gemeentehal.

Vanwege 50 JAAR CARNAVAL werd er al een prinsenverkiezing georganiseerd op vrijdag 11 november 2022. Prins Frederik en Prinses Annelies zullen op zondag 19 februari 2023 plaatsnemen op het hoogste schavotje van onze prinsenwagen tijdens de grote carnavalsstoet!

Groot carnavalbal
zaterdag 18 februari 2023
20.00 uur tot 3.00 uur

Het dak van de gemeentehal moet er af! We vieren 50 JAAR CARNAVAL met optredens van o.a. DE HAVENZANGERS, YVES SEGERS en DOUBLE DJ’S!

Prijs voor best verklede enkelingen, duo’s en groepen.

Inkom: 10 euro. Kom voor 21.00 uur en krijg gratis drankbonnen t.w.v. 5 euro!

OPGELET! Dit jaar werken we op zaterdagavond voor het eerst met voorverkoopkaarten om (Vosselaarse) carnavalisten voorrang te geven. Koop je voorverkoopkaart in een van de Vosselaarse horecazaken!

ONTDEK HET PROGRAMMA

INSCHRIJVING PRINSENVERKIEZING

Neem deel aan onze prinsenverkiezing en wordt prins en prinses carnaval van Vosselaar! De inschrijvingen voor het nieuwe carnavalraad openen steeds één week na het carnavalsweekend. Er kunnen maximum 3 kandidaat-duo’s inschrijven.

Wil je inschrijven? Maak dan een afspraak met de voorzitter via info@toetenofblazen.be.

Lees hier de voorwaarden om deel te nemen als duo aan de prinsenverkiezing.SCEPTER VAN DE PRINS

Deze scepter werd gemaakt door Jan Peeters, een Vosselaarse kunstschilder en jarenlang ook lid van de Vosselaarse Carnavalsraad. Deze scepter symboliseert de Vosselarenaren. Vroeger werden de Vosselarenaren ook wel de “Messentrekkers” genoemd. De oorsprong van deze bijnaam zou vroeger ontstaan zijn op Heieinde-kermis. Iedere Vosselarenaar had toen blijkbaar wel “ne frank en een mes” op zak.

Bij onze scepter kan je dan ook duidelijk de “frank en het mes” terugvinden. Natuurlijk mocht voor de scepter van het Vosselaarse carnaval ook de traditionele “vossenkop” niet ontbreken.

Tijdens het carnavalsweekend wordt deze scepter heel fier en dan ook met veel trots gedragen door onze Prins Carnaval.

Carnaval Vosselaar - Prinsenverkiezing